"DÖRT MEVSİM MEYVE" PROJESİ

Okulumuz 2-B öğretmeni Fatma GÖRMÜŞ ve 2-C öğretmeni Mehtap SAYGIN E-twinnig kapsamında beslenme dostu okul projesi amacıyla "Dört Mevsim Meyve" Projesini yaptı. Proje kapsamında öğrencilerinin yılın her mevesimine göre farklı meyveler yiyerek sağlıklı bir hayat elde etmeleri ve meyvelerin hayatımızda ne kadar önemli bir yer tuttuklarını kavramaları amaçlandığı Öğretmenlerimiz tarafından ifade edildi.

 

 

23.10.2018 997

Okul haberinin EBA Haberdeki linki

http://www.eba.gov.tr/haber/1539813591  

Projenin amaç ve esasları şu şekilde belirlenmiştir.

4  MEVSİM   MEYVE

Proje hakkında

  Projemiz sağlıklı yaşam ilkesi ile sağlıklı beslenme kapsamında meyve tüketiminin önemini ön plana çıkarma , günlük , doğal , mevsim meyvelerinin tüketimini davranış haline getirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaç edinmiştir.

 

HEDEFLER

 

1-Sağlığını korumak için alması gereken önlemleri fark eder.

2-Sağlığı için yararlı yiyecek ve içecekleri seçer.

 3-Gün içerisinde öğünlere uygun ve dengeli beslenir.

 4-Temizlik kurallarına dikkat ederek kendisi için yiyecek hazırlar.

5-Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri tanır.

 6- Mevsimine uygun meyve ve sebze tüketiminin insan sağlığına etkilerini fark eder.

 7-Yiyecek ve içecekler satın alınırken bilinçli tüketici davranışları gösterir.

8- Vücudun gereksinimi olan besinleri yeterli miktarlarda, uygun zamanlarda ve dengeli bir şekilde tüketir.

 9-Meyve ve sebzelerin yetişme koşullarını araştırır.

 10-Sağlıklı yaşam için gerekli olan durumların önemini kavrar ve günlük yaşamında uygular.

 11- Çevresindeki kaynakları israf etmeden kullanır.

12-Sorumluluk sahibi bir birey olarak bilinçli tüketici davranışları sergiler.

 13- Sağlıkla ilgili faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri hakkında bilgi sahibi olur.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

EYLÜL

1- Proje ortakları ile tanışma

2- Okul Tanıtımları

3-Afiş tasarımları

4-Elma günü

 

EKİM

1- Coğrafi farklılıklara göre bölgesel meyve çeşitliliğinin tanıtımları,

2-Öğrenci beslenme listelerinin oluşturulması,

3-Konserve yapımı,

4-Meyveli boyama dersleri

5-Meyveli dersler

 

KASIM

1-Mevsim meyvelerinin saklanma koşullarının incelenmesi

2-Mevsim meyve salatası etkinliği,

3-Obezite ile mücadele etkinliği tasarlama,

 

ARALIK

1- Komposto yapımı ve tüketimi

2- Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası etkinlikleri,

 

 OCAK

1- Meyve suları ile karışımlar elde etme,

 2-Geleneksel meyve suyu ikramlarımızı araştırma şerbet, şıra vb.

 

ŞUBAT

 1-Meyveli pasta tasarlama,

 

 MART AYI

 1-Çanakkale Şehitleri Anma Günü üzüm hoşafı hazırlama

2-Bölgemize ait meyvelerden sunum tabağı oluşturma.

 

NİSAN

 1- Sağlık Haftası nedeniyle sağlık kurumlarıyla iletişime geçme.

 

 MAYIS

 1- 1MEYVE 1CAN (LÖSEV ETKİNLİĞİ)

 2- Basında projemiz

 3- Etwinnig günü

 

 HAZİRAN

 Meyveli Tatlar adlı ebook oluşturma

 

BEKLENEN SONUÇLAR

-Sağlıklı bir bedene sahip olmak için dengeli beslenme kurallarına uyar,

 -Hazır gıdalar yerine doğal, ev yapımı meyve suları tüketmeye öncelik verir,

 -Sağlıkla mücadele eden sivil toplum örgütleri ile dayanışma içinde olur ve sosyal sorumluluklarını yerine getirir.

 -Web araçlarını kullanma becerisini kazanır ve bunları hedefler doğrultusunda kullanmayı öğrenmiş olur.

23-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-2018