BAYAT EKMEKLER ASKIDA

Okulumuz Sınıf Öğretmenleri Özlem DEMİR ve Handan ÇAKMAK´ın yapmış oldukları proje kapsamında bir çoğu çöpe giden bayat ekmeklerin dönüşümü sağlanarak sokak hayvanlarına yiyecek olarak dönmesiyle çevremizde yaşayan sokak hayvanların aç kalmaması amaçlanmıştır.

22.05.2019 367

Ekmek israfını önleyerek bayat ekmeklerin sokak ve hayvan barınaklarındaki hayvanlara ulaştırılmasını sağlamak. Proje okul Müdürü tarafından tanıtımı yapılacak.Kaymakamlığımız,Belediyemiz,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ,Okulumuz ve Hayvanları koruma Derneği önderliğinde;Öncelikle pilot olarak okulumuz siteler bölgesinden başlayarak elektrik direklerine hazırlanan projeyi anlatan kutular yerleştirilecek.Projeyi tanıtıcı el broşürleri öğrenciler vasıtasıyla velilerimize ulaştırılacak.Halkımız bayatlayan ekmeklerini kutulara koyarak bayat ekmekler toplanacak.Hayvanları koruma derneği toplanan ekmekleri hayvan barınaklarına götürerek böylece toplumumuza israf ve hayvanlara karşı duyarlılık kazandırılacak.. Projeye halkımız,Öğretmence tanıtımı yapılarak  gönüllülük esasına dayalı olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin katkılanın sağlanması.

Bu proje ; öğrencilerimize ve velilerimize israf etmemeyi,erdemli davranış, empati yapabilme yetisi, toplumsal duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazandırmak, hayvanlar hakkında bilinçlenmek ve çevreye duyarlılık bilinci ve sosyalleşmeyi amaç edinmiştir.

23-05-201923-05-2019